decor1 

decor2 

decor3 

Ιδέες χαλάρωσης για το σπίτι.

sleeping

Γυρνάτε κάθε μέρα στο σπίτι κουρασμένος από την δουλειά και αναζητάτε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε; Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο και πάρτε μία γεύση από τους δημοφιλέστερους τρόπους χαλάρωσης που επιλέγουν καθημερινά όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι.

  1. Πρώτο φυσικά στη λίστα αυτή δεν είναι άλλο από το μπάνιο. Ποιον δεν ηρεμεί άλλωστε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, με αρωματικά κεράκια και απαλή μουσική; Δοκιμάστε το!
  2. Δεύτερο στη λίστα που επιλέγουν πολλοί άνθρωποι για να χαλαρώσουν, είναι τα βιβλία ή μία ταινία. Μπορείτε λοιπόν και εσείς να επιλέξετε ένα βιβλίο ή μια ταινία της προτίμησης σας και να ασχοληθείτε με αυτό μετά τη δουλειά.
  3. Τρίτο στη λίστα είναι το σερφάρισμα στο internet. Δοκιμάστε να επισκεφτείτε διάφορες ιστοσελίδες με ενδιαφέροντα άρθρα, βίντεο, quiz και ψυχολογικα τεστ και θα δείτε πόσο γρήγορα θα ξεχαστείτε.
  4. Τέταρτο στη λίστα είναι η μαγειρική. Μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και απλά πιάτα χωρίς να καταβάλετε ιδιαίτερο κόπο. Αν είστε λάτρης του φαγητού και της μαγειρικής ιδιαίτερα, κάντε μία έρευνα στο διαδίκτυο, συγκεντρώστε διάφορες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε και πειραματιστείτε!
  5. Πέμπτο στη λίστα μας είναι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα είναι ευεργετικό για τον οργανισμό και βοηθάει στην διατήρηση μιας καλής υγείας. Δοκιμάστε να συνοδεύστε το δείπνο σας λοιπόν με ένα ποτήρι κρασί.

Πώς η θερμογραφία μπορεί να βοηθήσει το σπίτι σας

healthyhome

Αν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα με υγρασία, διαρροές, ή παρατηρείτε διάφορα ανεξήγητα χαρακτηριστικά στους τοίχους του σπιτιού σας, τότε η λύση για να μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και ποιο είναι το μέγεθος του προβλήματος, είναι η θερμογραφια.

Η θερμογραφία είναι ένας αναπτυγμένος επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την μέτρηση και παρακολούθηση της θερμότητας που εκπέμπουν τα σώματα. Η μέτρηση αυτή γίνεται με ειδικά μηχανήματα, τις θερμοκαμερες. Οι ενδείξεις αυτών των μηχανημάτων παρέχουν πληροφορίες σχετικά με περιοχές με υγρασία, εξωτερικές ή εσωτερικές, διαρροές και άλλα προβλήματα που είναι πιθανόν να υπάρχουν στους τοίχους αλλά δεν είναι εμφανή με το ανθρώπινο μάτι.

Ένας έλεγχος λοιπόν με τις θερμοκάμερες, θα μπορούσε να σας προσφέρει μία σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα του προβλήματος, έτσι ώστε με βάση αυτά τα στοιχεία, να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες επίλυσής του.
Αξίζει επιπρόσθετα να σημειωθεί, πως η θερμογραφία πρόκειται για μία τελείως οικολογική και ασφαλής λύση. Οι θερμοκάμερες δεν είναι επιβλαβείς προς το περιβάλλον, όπως ούτε και στο διαχειριστή τους.

Μην βλέπετε λοιπόν άλλο την εικόνα του χώρου σας να αλλοιώνεται από κάποιο αντιαισθητικό πρόβλημα με υγρασία. Ακόμα και αν δεν έχετε υγρασία, αλλά έχετε την υποψία ότι θα εμφανιστεί σε κάποιο σημείο, μπορείτε να το διαπιστώσετε κάνοντας ένα έλεγχο με τη θερμογραφία.

Αφαίρεση ταπετσαρίας. Μάθετε πως μπορείτε να αφαιρέσετε μία ταπετσαρία εύκολα και γρήγορα.

Tapetsaries
Οι ταπετσαρίες σίγουρα δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο στους τοίχους μας. Η αφαίρεση τους όμως μπορεί να είναι μία κουραστική διαδικασία αν δεν γίνει με το σωστό τρόπο. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μάθετε τον ευκολότερο τρόπο που μπορείτε να αφαιρέσετε μία τοιχογραφία.

Θα χρειαστείτε:
ένα δοχείο-μπουκάλι σπρέι καπάκι
νερό
1 μπουκάλι λευκό ξύδι
μία σπάτουλα
μία πετσέτα
υγρό σαπούνι

Διαδικασία:
Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Ζεστάνετε λίγο το νερό και γεμίστε το δοχείο, συμπληρώνοντας όσο ξύδι χρειάζεται έτσι ώστε η αναλογία νερού-ξυδιού να είναι 2 προς 1 (δηλαδή για δύο ποτήρια νερό, προσθέστε ένα ποτήρι ξύδι). Ψεκάστε με το σπρέι όλη την επιφάνεια της ταπετσαρίες μέχρι να είναι τελείως νωπή. Αν υπάρχουν σημεία που δεν φτάνετε χρησιμοποιήστε μία σκάλα και ψεκάστε τα και αυτά. Αφήστε την ταπετσαρία να απορροφήσει καλά το υγρό για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια με τη βοήθεια της σπάτουλας ξύστε την ταπετσαρία μέχρι να αφαιρεθεί τελείως. Μην επιμείνετε να αφαιρέσετε τα σημεία που εμφανίζουν κάποια δυσκολία, απλά ψεκάστε με λίγο ακόμα υγρό και μετά από λίγο ξαναδοκιμάστε. Τέλος, μόλις αφαιρέσετε την ταπετσαρία μουσκέψτε την πετσέτα με λίγο νερό και λίγο υγρό σαπούνι και καθαρίστε τον τοίχο για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα κόλας και ξυδιού.

Διακόσμηση μπαλκονιού. Ιδέες και tips.

Η διακόσμηση του μπαλκονιού είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης. Ειδικά αν περνάτε πολύ χρόνο στο μπαλκόνι σας, θέλετε ο χώρος γύρω σας να είναι όμορφος και χαλαρωτικός για εσάς. Πώς μπορείτε όμως να πετύχετε κάτι τέτοιο χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη; Την απάντηση θα την βρείτε στις παρακάτω εικόνες που δείχνουν διάφορα μπαλκόνια διακοσμημένα με αντικείμενα που δεν υπερβαίνουν τα 100 ευρώ!

balc

balconies

cozy-balconies

Small-Balconies

Top Balcony