decor1 

decor2 

decor3 

Πώς η θερμογραφία μπορεί να βοηθήσει το σπίτι σας

healthyhome

Αν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα με υγρασία, διαρροές, ή παρατηρείτε διάφορα ανεξήγητα χαρακτηριστικά στους τοίχους του σπιτιού σας, τότε η λύση για να μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και ποιο είναι το μέγεθος του προβλήματος, είναι η θερμογραφια.

Η θερμογραφία είναι ένας αναπτυγμένος επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την μέτρηση και παρακολούθηση της θερμότητας που εκπέμπουν τα σώματα. Η μέτρηση αυτή γίνεται με ειδικά μηχανήματα, τις θερμοκαμερες. Οι ενδείξεις αυτών των μηχανημάτων παρέχουν πληροφορίες σχετικά με περιοχές με υγρασία, εξωτερικές ή εσωτερικές, διαρροές και άλλα προβλήματα που είναι πιθανόν να υπάρχουν στους τοίχους αλλά δεν είναι εμφανή με το ανθρώπινο μάτι.

Ένας έλεγχος λοιπόν με τις θερμοκάμερες, θα μπορούσε να σας προσφέρει μία σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα του προβλήματος, έτσι ώστε με βάση αυτά τα στοιχεία, να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες επίλυσής του.
Αξίζει επιπρόσθετα να σημειωθεί, πως η θερμογραφία πρόκειται για μία τελείως οικολογική και ασφαλής λύση. Οι θερμοκάμερες δεν είναι επιβλαβείς προς το περιβάλλον, όπως ούτε και στο διαχειριστή τους.

Μην βλέπετε λοιπόν άλλο την εικόνα του χώρου σας να αλλοιώνεται από κάποιο αντιαισθητικό πρόβλημα με υγρασία. Ακόμα και αν δεν έχετε υγρασία, αλλά έχετε την υποψία ότι θα εμφανιστεί σε κάποιο σημείο, μπορείτε να το διαπιστώσετε κάνοντας ένα έλεγχο με τη θερμογραφία.

Αφαίρεση ταπετσαρίας. Μάθετε πως μπορείτε να αφαιρέσετε μία ταπετσαρία εύκολα και γρήγορα.

Tapetsaries
Οι ταπετσαρίες σίγουρα δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο στους τοίχους μας. Η αφαίρεση τους όμως μπορεί να είναι μία κουραστική διαδικασία αν δεν γίνει με το σωστό τρόπο. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μάθετε τον ευκολότερο τρόπο που μπορείτε να αφαιρέσετε μία τοιχογραφία.

Θα χρειαστείτε:
ένα δοχείο-μπουκάλι σπρέι καπάκι
νερό
1 μπουκάλι λευκό ξύδι
μία σπάτουλα
μία πετσέτα
υγρό σαπούνι

Διαδικασία:
Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Ζεστάνετε λίγο το νερό και γεμίστε το δοχείο, συμπληρώνοντας όσο ξύδι χρειάζεται έτσι ώστε η αναλογία νερού-ξυδιού να είναι 2 προς 1 (δηλαδή για δύο ποτήρια νερό, προσθέστε ένα ποτήρι ξύδι). Ψεκάστε με το σπρέι όλη την επιφάνεια της ταπετσαρίες μέχρι να είναι τελείως νωπή. Αν υπάρχουν σημεία που δεν φτάνετε χρησιμοποιήστε μία σκάλα και ψεκάστε τα και αυτά. Αφήστε την ταπετσαρία να απορροφήσει καλά το υγρό για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια με τη βοήθεια της σπάτουλας ξύστε την ταπετσαρία μέχρι να αφαιρεθεί τελείως. Μην επιμείνετε να αφαιρέσετε τα σημεία που εμφανίζουν κάποια δυσκολία, απλά ψεκάστε με λίγο ακόμα υγρό και μετά από λίγο ξαναδοκιμάστε. Τέλος, μόλις αφαιρέσετε την ταπετσαρία μουσκέψτε την πετσέτα με λίγο νερό και λίγο υγρό σαπούνι και καθαρίστε τον τοίχο για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα κόλας και ξυδιού.

Διακόσμηση μπαλκονιού. Ιδέες και tips.

Η διακόσμηση του μπαλκονιού είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης. Ειδικά αν περνάτε πολύ χρόνο στο μπαλκόνι σας, θέλετε ο χώρος γύρω σας να είναι όμορφος και χαλαρωτικός για εσάς. Πώς μπορείτε όμως να πετύχετε κάτι τέτοιο χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη; Την απάντηση θα την βρείτε στις παρακάτω εικόνες που δείχνουν διάφορα μπαλκόνια διακοσμημένα με αντικείμενα που δεν υπερβαίνουν τα 100 ευρώ!

balc

balconies

cozy-balconies

Small-Balconies

Top Balcony

Διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας; Μάθετε πως μπορείτε με εύκολες ιδέες από τους ειδικούς!

Αν επιθυμείτε να ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρα σας αλλά διαθέτετε χαμηλό budget και καμία ιδέα, τότε αυτό το άρθρο θα σας δώσει τη λύση που χρειάζεστε. Μερικές από τις πιο εύκολες και απλές ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε παρουσιάζονται στα παρακάτω βίντεο, τα οποία έχουν εκατομμύρια views στο youtube και έχουν εφαρμοστεί από χιλιάδες άλλους ανθρώπους που λάτρεψαν τις ιδέες που παρουσιάζουν. Ρίξτε μία ματιά και εσείς λοιπόν και μην διστάσετε να δοκιμάσετε κάποια από τις προτάσεις που παρουσιάζουν.


Homemade δημιουργίες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

Ποιος είπε πως για να διακοσμήσετε το χώρο σας όμορφα χρειάζεστε απαραίτητα μια περιουσία; Μπορείτε μόνοι σας με μερικές πολύ όμορφες, οικονομικές και εύκολες εναλλακτικές ιδέες να φτιάξετε διάφορα αντικείμενα που θα δώσουν ζωηρές νότες στο χώρο σας. Σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές.

1. Φτιάξτε μικρές γλαστρούλες-δοχειάκια για λουλούδια

Glass-Flowers-Decoration

Θα χρειαστείτε:

1 ποτήρι γυάλινο (ή παραπάνω ανάλογα με το πόσα γλαστράκια θα φτιάξετε)
μερικές μικρές πετρούλες θαλάσσης
ένα μέρος του λουλουδιού της αρεσκείας (μπορεί να είναι είτε αληθινό είτε ψεύτικο)
λίγο νερό

Διαδικασία:

Τοποθετείστε τις πετρούλες ομοιόμορφα μέσα στο ποτήρι και στη συνέχεια τοποθετείστε το λουλούδι στεριώνοντας το ανάμεσα στις πετρούλες. Αν θέλετε μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε πετρούλες, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα. Τέλος προσθέστε το νερό για να διατηρηθεί περισσότερο το λουλούδι σας αν πρόκειται για αληθινό, αλλά και φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα ακόμα και αν είναι ψεύτικο.

2. Φτιάξτε αρωματικά-εντομοαπωθητικά κεράκια

Candles

Αυτή ιδέα είναι ιδανική ειδικά αν έχετε προβλήματα με έντομα στο χώρο σας και θέλετε να αποφύγετε τους καθαρισμους κτηριων, την αναζήτηση για συνεργεια καθαρισμου και διάφορες άλλες χημικές λύσεις για απεντομώσεις.

Θα χρειαστείτε:

μερικά κομμάτια κεριού
1 δοχείο ή γυάλινο ποτήρι (ή παραπάνω ανάλογα με το πόσα κεράκια θα φτιάξετε)
ένα μπεν μαρίν για να λιώσετε το κερί
1 μπουκαλάκι ελαίου σιντρονέλας
1 φιτίλι κεριού

Διαδικασία:

Λιώστε τα κομμάτια κεριού στο μπεν μαρίν. Μόλις λιώσει το κερί και το μείγμα είναι ομοιόμορφο, προσθέστε μερικές σταγόνες από το έλαιο σιντρονέλας και γεμίστε το κάθε δοχείο με το μείγμα. Λίγο πριν κρυώσει εντελώς το κερί, τοποθετείστε το φιτίλι, φροντίζοντας να φτάνει μέχρι τον πάτο του δοχείου. Αφήστε να κρυώσει και έτοιμο. Αν θέλετε μπορείτε να στολίσετε το δοχείο του κεριού με διάφορες κορδελίτσες.

3. Φτιάξτε όμορφες μπάλες που μπορείτε να κρεμάσετε ή να τοποθετήσετε σε ένα δοχείο

decor-balls

Θα χρειαστείτε:

μερικά παλιά cd
κόλα
διαφανείς μπάλες (θα μπορούσαν να είναι παλιές χριστουγεννιάτικες) ή παλιές λάμπες
μερικές κορδέλες

Διαδικασία:

Κόψτε με ένα ψαλίδι το cd σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια κολλήστε τα με την κόλα πάνω στις μπάλες. Τυλίχτε με τις κορδέλες τις μπάλες, δημιουργώντας διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδιών. Τέλος τοποθετείστε τις μπάλες στο σημείο που επιθυμείτε και απολάστε το αποτέλεσμα.

Όμορφες ιδέες διακόσμησης για τον χώρο σας.

Ψάχνετε ιδέες διακόσμησης για τον χώρο σας; Δείτε τις δικές μας προτάσεις και πάρτε ιδέες!

 

Οι πίνακες με παρόμοιο περιέχομενο που είναι χωρισμένοι σε τρία ή και παραπάνω διαφορετικά κομμάτια, είναι μία πάρα πολύ καλή και μοντέρνα πινελιά.

painting

 Προσθέσε φυτά στο χώρο σας, είτε σε κάποιο γυάλινο βάζο είτε κάποια όμορφη γλαστρούλα όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα.

louloidia

 Προσθέστε στους καναπέδες σας μαξιλάρια το οποία ταιριάζουν με τα χρώμματα των τοίχων σας.

couch

 Υιοθετείστε ένα συγκεκριμένο στυλ και διακοσμήστε το χώρο σας σύμφωνα με αυτό.

home-with-style

Τολμήστε να βάψετε τους τοίχους σας με πιο ζωηρά χρώματα.

bedroom

Διακοσμήστε τους τοίχους σας με όμορφους πίνακες. Ένας χώρος διακοσμημένος με όμορφους πίνακες δείχνει πιο όμορφος και μοντέρνος.

living-rooms